Nieuws RSS icoon

Nieuwsberichten over Winterswijk

• Gewijzigde afvalinzameling met kerst en nieuwjaar

12 december 2019

Op de kerstdagen en nieuwjaarsdag worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Winterswijk. De containers worden op een andere dag geleegd.

• Gemeentenieuws 10 december 2019

10 december 2019

Met onder andere vervanging laanbomen, gewijzigde openingstijden gemeentekantoor, wijzigingen eigen bijdrage 2020 voor inwoners met een Wmo-maatwerkvoorziening, terugblik op raadsvergadering.

• Gemeente Winterswijk vervangt laanbomen

09 december 2019

Het buitengebied van Winterswijk is een nationaal landschap. Een prachtig coulissenlandschap dat recreatief erg aantrekkelijk is met hierin veel lanen met oude bomen. Deze lanen vervullen een belangrijke rol in het landschap vanwege de cultuurhistorische en ecologische functie.

• Nieuwe landelijke PFAS-normen

09 december 2019

Op 1 december 2019 heeft de rijksoverheid het geactualiseerd tijdelijk handelingskader PFAS gepubliceerd. De Achterhoekse PFAS-normen komen hiermee te vervallen.

• Gastlessen over veilig afsteken van vuurwerk

05 december 2019

Burgemeester Bengevoord en een groep gastdocenten bezoeken de komende weken elf basisscholen voor het geven van een gastles ‘Veilig afsteken van vuurwerk’.