Nieuwsberichten

Hier leest u alle nieuwsberichten van de gemeente Winterswijk met betrekking tot de coronacrisis.

 • Nederland in lockdown

  11 februari 2021

  Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Van 15 december t/m in ieder geval 19 januari geldt de strengste lockdown tot nu toe.

 • Mondkapjesplicht per 1 december 2020

  11 februari 2021

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

 • Coronamaatregelen: Gedeeltelijke lockdown wordt voortgezet

  11 februari 2021

  In de persconferentie van dinsdag 17 november hebben minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een update gegeven over de situatie rond het coronavirus. Vanaf donderdag 19 november wordt de gedeeltelijke lockdown voortgezet.

 • Coronateststraat geopend in Winterswijk

  28 oktober 2020

  De GGD heeft op woensdag 28 oktober een nieuwe testlocatie geopend aan de Tinbergenstraat 34 in Winterswijk. Op de eerste dag hebben zich al zo'n 250 mensen met corona-gerelateerde klachten laten testen. Mensen met klachten kunnen er alleen op afspraak terecht.

 • Dringend advies tot het dragen van mondkapjes

  30 september 2020

  In heel Nederland wordt iedereen dringend geadviseerd vanaf vandaag niet-medische mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes.

 • Nieuwe landelijke coronamaatregelen per 29 september 2020

  28 september 2020

  Het kabinet heeft maandagavond nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen gaan dinsdagavond om 18.00 uur in.

 • Coronavirus: tegemoetkomingen sportsector

  04 september 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, heeft het kabinet in het voorjaar van 2020 diverse maatregelen ingevoerd. Deze hebben in veel sectoren impact gehad, waaronder de verhuurders van sportaccommodaties en de amateursport.

 • Coronamaatregelen per 1 september

  02 september 2020

  Minister-president Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge hebben dinsdagavond in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld. Zo gaven zij aan waar we nu, ongeveer een half jaar na het begin van de uitbraak, staan. Verder stonden zij stil bij wat we doen om een tweede golf voor te blijven.

 • Kabinet scherpt landelijke coronamaatregelen aan

  11 februari 2021

  Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen neemt weer toe. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af. Daarom heeft het kabinet gisteravond enkele landelijke maatregelen aangescherpt.

 • Aanvullende ondersteuning Gelderse Culturele Toeristische en Recreatieve sector

  06 augustus 2020

  Cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme zijn van grote toegevoegde waarde voor de gasten en inwoners van Winterswijk. Door Covid-19 staan deze sectoren zwaar onder druk. Provincie Gelderland wil, aanvullend op de maatregelen van het Rijk en de gemeenten, deze sectoren steunen met provinciale, Covid-19 overbruggingsmaatregelen. Een deel van deze maatregelen is nog in ontwikkeling en wordt in de zomerperiode of daarna opgesteld. Wethouder klein Gunnewiek is blij met de aanvullende ondersteuning vanuit de Provincie: ‘Ik hoop dat ondernemers hier gebruik van maken om hun bedrijf verder klaar te maken voor de toekomst. Zo zorgen we dat Winterswijk toeristisch gezien interessant blijft voor bezoekers, ook in tijden zoals die van Corona.’

 • Samen beter uit de crisis

  21 juli 2020

  Met een animatie trapt de gemeente Winterswijk een campagne af om ideeën uit de samenleving op te halen hoe we samen beter uit de coronacrisis komen. In mei heeft de gemeenteraad het crisis- en herstelplan ‘Van Herstel naar Beter’ vastgesteld.

 • Winterswijk gaat voor ‘Groen is gaon’

  10 juli 2020

  De gemeente Winterswijk sluit zich aan bij de campagne ‘Groen is goan’. Dit is een initiatief van Achterhoekverbindt.nl, een samenwerkingsverband van regionale bedrijven en instellingen. Via pictogrammen en andere afbeeldingen maken we de spelregels rondom de coronamaatregelen duidelijk aan bezoekers van het gemeentekantoor.

 • Coronamaatregelen verder versoepeld vanaf 1 juli

  25 juni 2020

  Het kabinet heeft woensdagavond 24 juni bekendgemaakt dat de coronamaatregelen vanaf 1 juli verder kunnen worden versoepeld. 1,5 meter afstand blijft de norm. Door afstand te houden, geven we elkaar meer ruimte.

 • Corona-update: Toiletten en douches op campings vanaf 15 juni weer open

  10 juni 2020

  Toiletten en douches op Nederlandse campings en vakantieparken mogen vanaf 15 juni weer open. Dat heeft het kabinet dinsdag 9 juni besloten. Oorspronkelijk stond de heropening gepland voor 1 juli.

 • Zomervakantie in coronatijd

  03 juni 2020

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

 • Verdere versoepeling coronamaatregelen per 1 juni

  20 mei 2020

  Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat per 1 juni in Nederland opnieuw enkele coronamaatregelen kunnen worden versoepeld.

 • Verruiming van sportmogelijkheden

  11 mei 2020

  Op 6 mei heeft het kabinet de routekaart gepresenteerd om de maatregelen tegen het coronavirus de komende maanden stap voor stap te versoepelen. Er zijn extra mogelijkheden voor sport en bewegen.

 • Kabinet versoepelt maatregelen corona stap voor stap

  06 mei 2020

  Het kabinet heeft woensdagavond 6 mei een routekaart gepresenteerd om de maatregelen tegen het coronavirus stap voor stap te versoepelen.

 • Start zwemseizoen 2020 en COVID-19

  06 mei 2020

  Vrijdag 1 mei start het zwemseizoen officieel voor zwemplassen in oppervlaktewateren. Door COVID-19 maatregelen is dat allemaal anders. De overheid wil dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven.

 • Gemeente steekt 2,5 miljoen in herstelplan voor Winterswijk

  11 februari 2021

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk heeft een plan opgesteld om te anticiperen op de economische en sociaal-maatschappelijke crisis door als het coronavirus. Het plan met als titel ‘Van Herstel naar Beter’, richt zich op korte termijn op het beperken van de schade en op langere termijn op het stimuleren van het lokale en regionale economische en sociaal-maatschappelijke herstel.

 • Houd coronamaatregelen vol!

  26 april 2020

  Tot nu hebben Winterswijkers zich goed aan de maatregelen gehouden om het coronavirus in te dammen. Ga daar mee door. Blijf zo veel mogelijk thuis en houd buitenshuis 1,5 meter afstand.

 • Kabinet verlengt maatregelen corona

  22 april 2020

  De maatregelen in de aanpak van het coronavirus worden verlengd. Wel komt er voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren.

 • Veel vragen bij grensgangers over gevolgen corona-maatregelen

  14 mei 2020

  De Euregio’s in de Nederlands-Duitse grensstreek krijgen veel vragen van grenswerkers en ondernemers over de gevolgen van de corona-maatregelen.

 • Jongeren in Winterswijk: wij zijn trots op jullie!

  08 april 2020

  In een videoboodschap zeggen burgemeester Joris Bengevoord, wijkagent Jeugd Lotte Kleijn-Winkel en SPOT-jongerenwerker Ersen dat zij trots zijn op de Winterswijkse jongeren, omdat zij zich goed aan de coronamaatregelen houden en roepen hen op dit vooral vol te houden.

 • Aanwijzingsbesluit Markt Winterswijk

  08 april 2020

  Op 6 april 2020 heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland een Aanwijzingsbesluit genomen over de Markt in Winterswijk. Het besluit bevat een verbod op het laten plaatsvinden van een warenmarkt of koopzondagmarkt op de Markt in Winterswijk. Dit verbod geldt zolang de noodverordening van de VNOG van kracht is.

 • Gemeente helpt met noodopvang kinderen in crisissituatie

  07 april 2020

  De maatregelen om het coronavirus te bestrijden hebben veel impact op gezinnen. Kinderen kunnen niet meer naar kinderdagverblijf, school, naschoolse opvang, zorgboerderij of dagbesteding. In de meeste gevallen vangen ouders hun kind(eren) thuis of binnen hun eigen netwerk op. In enkele situaties lukt dit niet goed. De gemeente kan wellicht in die gevallen helpen met noodopvang.

 • Langere winkelopenstelling van supermarkten en winkels in levensmiddelen op Goede Vrijdag

  20 april 2020

  Supermarkten en winkels die levensmiddelen verkopen, mogen in verband met de coronacrisis op Goede Vrijdag tot 22.00 uur geopend zijn. Normaal moeten winkels op Goede Vrijdag om 19.00 uur sluiten.

 • Supermarkten ook op tweede paasdag eerder open

  03 april 2020

  De supermarkten in Winterswijk mogen ook op tweede paasdag (13 april 2020) eerder open. Burgemeester en wethouders hebben dit besloten op een verzoek vanuit de branche.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  11 februari 2021

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Meest gestelde vragen coronacrisis op onze website

  30 maart 2020

  De gemeente krijgt veel vragen van inwoners en ondernemers over de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus in te dammen. Via onderstaande link leest u een overzicht met de meest gestelde vragen.

 • Informatie voor grensgangers

  27 maart 2020

  Corona heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Dat geldt zeker ook voor grensgangers, die vaak met vragen zitten. Zij kunnen ook in de actuele situatie contact opnemen met het GrensInfoPunt.

 • Winterswijk ondersteunt door coronacrisis getroffen economie

  27 maart 2020

  De gemeente Winterswijk gaat de economie, die stevig getroffen wordt door het coronavirus, ondersteunen. Besloten is al dat ondernemers uitstel van betaling krijgen voor de gemeentelijke belastingaanslagen. Daarnaast voert de gemeente natuurlijk de rijksmaatregelen uit. Maar aanvullend bereidt de gemeente Winterswijk een ‘crisis- en herstelplan’ voor.

 • Koningsspelen 17 april 2020 vervallen

  24 maart 2020

  Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan de Koningsspelen op 17 april aanstaande niet door. De landelijke organisatie vindt het niet verantwoord en gepast om het sportieve Oranjefeest te organiseren.

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  23 maart 2020

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Dringend verzoek aan inwoners om bezoek aan Milieubrengstation te beperken

  23 maart 2020

  Veel inwoners brengen de afgelopen dagen een bezoek aan het Milieubrengstation van ROVA. Dit zorgt voor grote drukte en lange wachtrijen. Om de gezondheid en veiligheid niet in gevaar te brengen, roept ROVA inwoners op om alleen naar het Milieubrengstation te komen als dat echt noodzakelijk is.

 • Inwoner van de gemeente Winterswijk besmet met het coronavirus

  21 maart 2020

  Bij een inwoner van de gemeente Winterswijk is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. De patiënt verblijft momenteel in isolatie.

 • Supermarkten mogen op zondag tijdelijk vanaf 08.00 uur open

  20 maart 2020

  Er geldt een tijdelijke verruiming van de winkelopenstelling voor supermarkten vanwege de coronacrisis.

 • Aanvullende maatregelen raadsvergadering 26 maart

  20 maart 2020

  Eerder is besloten dat de raadsvergadering op 26 maart aanstaande zonder publiek gehouden wordt. Het presidium heeft besloten tot een aanvullende maatregel.

 • Vorläufig findet kein Wochenmarkt in Winterswijk statt

  19 maart 2020
 • Voorlopig geen markt in Winterswijk

  19 maart 2020

  Met ingang van aanstaande zaterdag 21 maart is de warenmarkt op woensdag en zaterdag in Winterswijk niet meer toegestaan. Deze maatregel wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Het is een noodbevel dat burgemeester Joris Bengevoord in samenspraak met de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft genomen.

 • Winterswijkse ondernemers krijgen uitstel van betaling belastingaanslag

  19 maart 2020

  Ondernemers in Winterswijk krijgen vijf maanden uitstel om hun aanslag gemeentelijke belastingen te betalen. De gemeente verschuift de uiterste betaaldatum van 30 april naar 30 september 2020. De gemeente komt hiermee de ondernemers tegemoet die getroffen zijn door de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

 • Raadsvergadering 26 maart zonder publiek

  18 maart 2020

  In verband met de maatregelen in de bestrijding van het coronavirus neemt de Winterswijkse gemeenteraad een aantal maatregelen.

 • Gemeente Winterswijk treft extra maatregelen tegen verspreiding coronavirus

  17 maart 2020

  De gemeente Winterswijk neemt een aantal aanvullende maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. De gemeente ziet actief toe op deze maatregelen.

 • Groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18-jarigen uitgesteld tot najaar 2020

  14 maart 2020

  Meningokokken ACWY-vaccinaties worden nog wel gegeven op kleinere schaal. Vanaf 16 maart 2020 onderbreekt GGD Noord- en Oost-Gelderland het Rijksvaccinatieprogramma voor alle 4- tot 18-jarigen in de 21 gemeenten in de regio. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties worden verplaatst naar het najaar van 2020. De meningokokkenvaccinaties gaan wel door maar op kleinere schaal en op een ander moment.

 • Burgemeester Bengevoord over coronavirus

  Burgemeester Joris Bengevoord vraagt uw aandacht voor het coronavirus en doet een oproep om samen de schouders eronder te zetten om verspreiding van het virus te voorkomen.