Gemeentenieuws RSS icoon

Gemeentenieuws zoals dat ook te lezen is in het Achterhoek Nieuws

 • Uitnodiging Cultuurkwartier Charettes

  22 juni 2021

  Beste Winterswijkers, U heeft de afgelopen periode veel ideeën voor een beter centrum en specifiek het cultuurkwartier voorbij zien komen. Het is nu tijd om die ideeën om te zetten naar concrete acties! Daarom nodigen we u en andere smaakmakers uit voor de Cultuurkwartier Charrettes. Dat zijn ‘handen uit de mouwen’ workshops op 7, 8 en 9 juli waarin we de stap van droom naar daad maken.

 • Gemeentenieuws 22 juni 2021

  26 september 2017

  Met onder andere samen wat doen aan overhangend groen, informatie over het organiseren van een evenement, uitnodiging cultuurkwartier charrettes.

 • Nieuwe contracten voor dyslexiezorg in de Achterhoek

  17 juni 2021

  In de acht Achterhoekse gemeenten gaan op 1 augustus 2021 nieuwe contracten in met dyslexiezorgaanbieders. Vanaf dan verzorgen drie zorgaanbieders de dyslexiezorg: Regionaal Instituut voor Dyslexie, IJsselgroep en Berkel-B.

 • Gemeentenieuws 15 juni 2021

  15 juni 2021

  Met onder andere samen op weg met gemeente Oost Gelre naar Regenbooggemeente, Winterswijk dingt mee in verkiezing 'Meest Toegankelijke Gemeente', digitaal kopje koffie drinken met burgemeester Joris Bengevoord, brandweer Winterswijk zoekt collega's, openbare raadsvergadering op 22 en 24 juni.

 • Gemeentenieuws 8 juni 2021

  08 juni 2021

  Met onder andere Koningin Maxima opende het nieuwe duurzame bedrijfspand van Hesselink Koffie, maatregelen natuurherstel Bekendelle, TONK regeling, hergebruik oude verkeersborden, brandweer zoekt collega’s, bijeenkomst meewonen, terugblik op de raadsvergadering.

 • Gemeentenieuws 1 juni 2021

  01 juni 2021

  Met onder andere burgemeester en wethouders blikken terug op Winterswijkse mijlpalen, het jaar 2020 in beeld, taxussnoeisel apart inzamelen voor geneesmiddelen, in kaart brengen van de basiskwaliteit natuur en landschap.

 • Diverse overtredingen bij handhavingsactie in buitengebied Winterswijk

  11 mei 2021

  Op zaterdag 8 mei hebben opsporingsambtenaren te voet, per auto en fiets controles uitgevoerd in het buitengebied van Winterswijk. Hierbij kregen meerdere mensen een bekeuring of waarschuwing.

 • Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

  26 april 2021

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.