Gemeentenieuws 26 oktober 2021

Met onder andere politiek forum op 4 november, GGD biedt extra vaccinatiemogelijkheid tegen corona op 30 oktober, groene tuin actie, gratis onafhankelijk advies van cliëntondersteuner, samen in beweging.

Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen met eenvoudig met één klik openen en lezen.

Actualiteiten

Gratis onafhankelijk advies van een cliëntondersteuner

Cliëntondersteuners op het gebied van zorg of hulp zijn er speciaal voor u. Hun hulp en advies is onafhankelijk en kost niets.
Heeft u een probleem met bijvoorbeeld vervoer, opvoeden of uw huishouden? Dan kan een cliëntondersteuner u helpen bij het vinden van een passende oplossing. Soms blijkt dat u hulp nodig heeft vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet. In dat geval voert u een intakegesprek met een consulent van de gemeente. De cliëntondersteuner kan dit gesprek samen met u voorbereiden. Als u dat wil, is de cliëntondersteuner ook aanwezig bij het intakegesprek.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor ondersteuning, zorg of hulp?

Belt u ons op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer (0543) 543 960. Ook chatten is mogelijk. Onze medewerkers van het Sociaal Team staan u dan graag te woord. Als dat gewenst is, wordt er een afspraak gemaakt bij de Post. U kunt ook een mail sturen naar depost@winterswijk.nl.
Op de website van de gemeente vindt u meer informatie over de ondersteuning die de gemeente kan bieden of op de website van WijWinterswijk..

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een cliëntondersteuner. Dat kan via de website van MEE Oost: www.mee-oost.nl  Belt u liever? MEE Oost is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur via telefoonnummer (0314) 344 224.

GGD biedt extra vaccinatiemogelijkheid

GGD Noord- en Oost-Gelderland komt zaterdag 30 oktober naar Winterswijk om inwoners te vaccineren tegen corona.

Winterswijkers die zich willen laten vaccineren kunnen terecht op zaterdag 30 oktober van 9.00 tot 17.00 uur in de gymzaal van OBS De Stegeman, Morgenzonweg 7b.

Geen afspraak nodig

U hoeft geen afspraak te maken voor de vaccinatie. Wel moet u een geldig ID-bewijs meenemen. U krijgt een vaccinatie met het Pfizer-vaccin. Binnen de vaccinatielocaties is het dragen van een mondneusmasker verplicht.

Elke vaccinatie telt

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Zo gaan we verspreiding van het coronavirus tegen en beschermen we elkaar. Daarom telt elke vaccinatie.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over vaccinaties kunt u vinden op www.ggdnog.nl.

(Blijf) Samen in Beweging

Beweging is belangrijk, want het kan de gevolgen van ouder worden vertragen en vitaliteit stimuleren. Beweging zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en sterkere spieren en botten. Zodat u dagelijkse activiteiten in en om huis kunt blijven doen. De kansen op bijvoorbeeld een gebroken heup of pols worden kleiner. Via beweging stimuleert u gezond ouder worden.

De beweegmakelaars kunnen u helpen een activiteit te kiezen die bij u past. Zij weten welke activiteiten er allemaal binnen de gemeente zijn. Zij kennen ook de activiteiten die gericht zijn op oudere mensen. U kunt hen mailen of bellen: Ria Bussink,  rbussink@winterswijk.nl, 06 23 79 25 29 of Mitchel Hammadi, mhammadi@winterswijk.nl, 06 10 50 19 16.

Het project Samen in Beweging stimuleert ouderen om in beweging te blijven en sociaal actief te zijn. De gemeente Winterswijk werkt samen met de gemeente Oost Gelre, GGD Noord- en Oost- Gelderland om lokaal passende activiteiten te organiseren.

Groene Tuin Actie

Inwoners in de kern van Winterswijk die hun tuin willen vergroenen kunnen gratis advies, gratis afvoer van stenen en gratis beplanting krijgen. Wil je meer weten over deze Groene Tuin Actie? Of zoek je informatie over energie besparen en het opwekken van duurzame energie? Kom dan naar Centrum Duurzaam Winterswijk in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein. Openingstijden zijn dinsdag, woensdag, donderdag 13.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamwinterswijk.nl

Politiek forum

Op 4 november is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk. Door het versoepelen van coronamaatregelen bent u als publiek weer van harte welkom om bij het politiek forum aanwezig te zijn.

Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.
Tijdens informatieve sessies kunt u als publiek vragen stellen. Bij richtinggevende sessies krijgt u vaak de gelegenheid om uw mening te geven. Wilt u meediscussiëren of uw mening geven over een onderwerp dat in het politiek forum aan de orde komt? Neem dan contact op met de griffie van de gemeenteraad via e-mail griffie@winterswijk.nl of telefonisch (0543) 543 120 of 543 121.

Tijdens het politiek forum van 4 november komen het volgende onderwerp aan de orde:

 • Actualisatie bermbeheer (informatief) van 19.30 tot 20.30 uur
 • Green Leaf en duurzaamheid (informatief) van 20.45 tot 21.30 uur

Het politiek forum begint om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. De op de agenda betrekking hebbende stukken vindt u op de website www.winterswijk.nl/gemeenteraad, onder het hoofdstuk ‘Agenda’s en stukken’.

Verkeersmaatregelen

Hieronder leest u waar er gewerkt wordt aan de weg en waar tijdelijke maatregelen zijn.

Actuele info

Sieverdinkweg-Sikkinkweg

Tot en met 3 november is de kruising Sieverdinkweg – Sikkinkweg voor al het verkeer afgesloten. Er zijn herstelwerkzaamheden aan de bestrating. Het verkeer wordt omgeleid.

Lopende maatregelen

 • Vrijheidspark
 • Wooldstraat
 • Adamskampweg
 • Roelvinkstraat
 • Binnenboomweg

Meer info leest u op www.winterswijk.nl/verkeersmaatregelen

Agenda activiteiten

Datum, activiteit

 • 26 en 28 oktober, Openbare raadsvergadering om 19.30 uur in het raadhuis, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. Meer info: www.winterswijk.nl/gemeenteraad
 • 27 oktober, Alzheimer Trefpunt van 20.00 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur in Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamelandhal, Meer de Walcherenstraat 3). Meer info: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411.
 • 30 oktober, Vaccinatie tegen corona zonder afspraak van 9.00 tot 17.00 uur in gymzaal bij OBS De Stegeman, Morgenzonweg 7b.
 • 4 november, Politiek forum om 19.30 uur in gemeentekantoor.
 • 5 november, Inloopspreekuur voor reizen met het OV van 14.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Oost-Achterhoek, Parallelweg 5. Meer info: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur
Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op deze website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl. U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op onze website 
https://www.winterswijk.nl/collegebesluiten