April

 • Wethouder Tineke Zomer neemt ontslag

  19 april 2021

  Tineke Zomer heeft per direct ontslag genomen als wethouder. Dat heeft zij vanmorgen in een brief kenbaar gemaakt aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Joris Bengevoord.

 • Webinar: Uw monument duurzaam

  25 maart 2021

  Op donderdag 8 april van 19.30 tot 21.00 uur organiseren de gemeente Aalten, Oost Gelre en Winterswijk in samenwerking met Dijkoraad en Gelders Genootschap een Webinar met als onderwerp: Uw monument duurzaam.

 • Tineke Zomer

 • Controle op huishoudelijk afval in de afvalbakken op straat

  01 april 2021

  De afgelopen tijd hebben we de inhoud van de afvalbakken in de openbare ruimte gecontroleerd.
  Hierbij troffen we onder andere huishoudelijk afval, luiers en folders aan. Deze soorten afval horen niet thuis in de afvalbakken op straat. Onze handhavers hebben voor deze overtredingen meerdere spoedeisende bestuursdwang van minimaal € 92,50 opgelegd.

 • Wat kunt u zelf, wat heeft u nodig en wie kan u daarbij helpen?

  07 april 2021

  Merkt u dat zelfstandig thuis wonen moelijker wordt? Dan is de eerste stap dat u eerst zelf een oplossing probeert te zoeken. Vaak kunnen familieleden, vrienden of kennissen u een luisterend oor of hulp bieden. Soms heeft u meer ondersteuning nodig. Wat zijn dan uw mogelijkheden en waar kunt u terecht met uw vragen? Bijvoorbeeld bij Sociaal Team de Post.

 • Geldautomaten in Winterswijk

  08 april 2021

  We ontvangen vragen over de geldautomaten in Winterswijk.

 • ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’

  09 april 2021

  De komende vier weken besteden we aandacht aan de campagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen.

 • Starterslening weer mogelijk

  19 april 2021

  Op 25 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Winterswijk besloten de starterslening voor het kopen van een eerste eigen woning weer mogelijk te maken. De gemeente heeft € 400.000,- beschikbaar gesteld voor het verstrekken van nieuwe startersleningen.

 • Aanvraag tot aanwijzing als lokale publieke media-instelling

  14 april 2021

  Op 31 januari 2017 heeft het Commissariaat voor de Media de Stichting Lokale Omroep Winterswijk voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Winterswijk. Deze periode van vijf jaar is ingegaan op 5 maart 2017 en eindigt op 4 maart 2022.

 • Openingstijden rondom Koningsdag

  21 april 2021

  Op maandag 26 en dinsdag 27 april is het gemeentekantoor gesloten.

 • ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’

  15 april 2021

  Deze maand besteden we aandacht aan de campagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen. Deze week leest u tips om Bankhelpdeskfraude en Spoofing (u wordt gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de bank) te voorkomen.

 • De eerste digitale aanvraag voor een reisdocument is een feit!

  20 april 2021

  Oud-wethouder Rik Gommers is de eerste Winterswijker die via onze website een reisdocument heeft aangevraagd. Afgelopen maandag 19 april kwam hij de aanvraag in ons gemeentekantoor afronden.

 • Gezocht: horecaondernemer voor sportkantine

  20 april 2021

  Er is niets gezelliger dan na het sporten nog even nazitten met team en supporters. Daar hoort een sfeervolle sportkantine bij, waarin sporters in een gemoedelijke omgeving kunnen bijpraten over wedstrijden en overwinningen kunnen vieren.

 • Psishing of smishing: maak het oplichters niet te makkelijk!

  22 april 2021

  Deze maand besteden we aandacht aan de campagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen. Deze week leest u tips om phishing of smishing te voorkomen.

 • Digitaal kopje koffie drinken met de burgemeester

  22 april 2021

  Dinsdag 6 april heeft burgemeester Joris Bengevoord samen met zes Winterswijkers een digitaal kopje koffie gedronken. De deelnemers varieerden in leeftijd van 18 tot 69 jaar. Verschillende onderwerpen kwamen op tafel waaronder het Winterswijks Volksfeest, te hard rijdende auto´s, te grote tractoren op smalle wegen, omschakelen naar biologische landbouw, parkeeroverlast in smalle straten en vaccinatie voor kwetsbare thuiswonenden boven 18 jaar.

 • ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’

  29 april 2021

  Deze maand besteden we aandacht aan de campagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen. Deze week leest u tips om datingfraude te voorkomen.

 • Kijk- en verkoopdag gevonden fietsen

  30 april 2021

  Vandaag, vrijdag 30 april 2021 van 10.00 uur tot 11.00 uur is er een kijkdag van gevonden fietsen.

 • Ode aan de ‘prikkers’ – Wethouder Elvira Schepers

  30 april 2021

  Het vaccinatieprogramma tegen het coronavirus is in volle gang. Oké, we zouden allemaal willen dat het proces nog veel sneller zou gaan. We smachten naar het moment waarop we weer dichter bij elkaar kunnen zijn. Dat herken ik zelf ook. Maar ik zou graag ook een andere kant van het verhaal willen belichten. Dat verhaal hoor je naar mijn idee veel te weinig. En dat is het verhaal van de mensen in de vaccinatiestraat; de mensen die dag in dag uit mensen ontvangen, screenen, vaccins bereiden en vaccineren om Nederland te weren tegen het coronavirus.

 • Wethouder Elvira Schepers in de vaccinatiestraat

  Wethouder Elvira Schepers in de vaccinatiestraat