Juni

 • Wethouder steekt handen uit de mouwen in Albert Schweitzerlaan

  09 juni 2021

  Wethouder Bert Frings verrichte woensdagmiddag zijn eerste officiële handeling. In de Albert Schweitzerlaan mocht hij een betonband stellen in cementloos beton, een product dat is ontwikkeld door aannemersbedrijf Dusseldorp.

 • TONK: voor iedereen met minder inkomen door corona

  13 juni 2021

  De TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten en is bedoeld voor alle inwoners (flexwerkers, zzp’ers en ondernemers), die door corona minstens 25% minder inkomsten hebben. En daardoor geen noodzakelijke kosten (zoals woonkosten) kunnen betalen. De TONK biedt een tegemoetkoming in deze kosten.

 • Het jaar 2020 in beeld

  02 juni 2021

  Op dinsdag 25 mei stelde het college van burgemeester en wethouders de jaarrekening 2020 vast. Deze wordt op donderdag 24 juni ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. In de ‘Jaarrekening in Beeld’ leest u in verkorte weergave waar we ons het afgelopen jaar mee bezig hebben gehouden.

 • NL-Alert testbericht

  03 juni 2021

  Vandaag, maandag 7 juni om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit.

 • Brandweer Winterswijk zoekt collega’s!

  03 juni 2021

  Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers. Om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Winterswijk kan bijvoorbeeld nieuwe collega’s gebruiken.

 • Gratis onafhankelijk advies van een cliëntondersteuner

  09 juni 2021

  Cliëntondersteuners op het gebied van zorg of hulp zijn er speciaal voor u. Hun hulp en advies is onafhankelijk en kost niets.

 • Gemeenten Oost Gelre en Winterswijk samen op weg naar Regenbooggemeente

  14 juni 2021

  Op 1 april 2001 schreef Nederland geschiedenis door als eerste land ter wereld het ‘homohuwelijk’ te legaliseren. Na een lange strijd voor openstelling van het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht, gaven de eerste koppels elkaar het ja-woord. Kort daarna, op 22 mei, trouwde het eerste koppel in Winterswijk: de dames Tunnissen en Koens.

 • Drinkt u 21 juni of 5 juli digitaal een kopje koffie met de burgemeester?

  17 juni 2021

  Burgemeester Joris Bengevoord: “Ik nodig u van harte uit voor een digitale kop koffie. Zo kunnen we even bijpraten en elkaar ontmoeten. Graag hoor ik van u hoe het met u gaat en wat u bezighoudt.”

 • Nieuwe contracten voor dyslexiezorg in de Achterhoek

  17 juni 2021

  In de acht Achterhoekse gemeenten gaan op 1 augustus 2021 nieuwe contracten in met dyslexiezorgaanbieders. Vanaf dan verzorgen drie zorgaanbieders de dyslexiezorg: Regionaal Instituut voor Dyslexie, IJsselgroep en Berkel-B.

 • Uitnodiging Cultuurkwartier Charrettes

  25 juni 2021

  Beste Winterswijkers, U heeft de afgelopen periode veel ideeën voor een beter centrum en specifiek het cultuurkwartier voorbij zien komen. Het is nu tijd om die ideeën om te zetten naar concrete acties! Daarom nodigen we u en andere smaakmakers uit voor de Cultuurkwartier Charrettes. Dat zijn ‘handen uit de mouwen’ workshops op 7, 8 en 9 juli waarin we de stap van droom naar daad maken.

 • Drinkt u 5 juli digitaal een kopje koffie met de burgemeester?

  02 augustus 2021

  Burgemeester Joris Bengevoord: “Ik nodig u van harte uit voor een digitale kop koffie. Zo kunnen we even bijpraten en elkaar ontmoeten. Graag hoor ik van u hoe het met u gaat en wat u bezighoudt.”

 • Denk mee over een groen Winterswijk - avond van de Groene Kansen

  30 juni 2021

  Op 14 juli verzorgen we online een beeldende presentatie over de groenstructuur in de bebouwde kom van Winterswijk en vernemen we graag uw mening en ideeën.