Maart

 • 23 maart: dialoogsessie voor inwoners over duurzame energie

  18 maart 2021

  Wat vindt u als inwoner belangrijk bij het opwekken van duurzame energie in de Achterhoek? Net als in de rest van Nederland, moeten we ook in onze regio aan de slag met het opwekken van duurzame energie met zon en wind. De eerste stappen zijn gezet. Denk mee over de keuzes die de Achterhoek moet maken voor de volgende stap! Meld u aan voor de online dialoogsessies voor inwoners op dinsdag 23 maart 2021 van 19.30 tot 21.30 uur.

 • Gemeentekantoor 17 maart telefonisch niet bereikbaar

  16 maart 2021

  Op dit moment zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Op woensdag 17 maart zijn alle stemlocaties open. Medewerkers van onze gemeente worden deze dag ingezet om de verkiezingen goed te laten verlopen. Daarom zijn we woensdag telefonisch niet bereikbaar.

 • Wethouder Tannemaat opent waterspeelplek in Vrijheidspark

  02 augustus 2021

  Langzaam maar zeker krijgt het Vrijheidspark in het centrum van Winterswijk steeds meer vorm. Afgelopen woensdag 10 maart vierden we de volgende mijlpaal in dit toonaangevende project: wethouder Tannemaat opende de waterspeelplek. Een plek die verkoeling en vertier biedt in de zomer en beeldbepalend is door het jaar heen.

 • Herinnering: Enquête Keurmerk Veilig Buitengebied

  11 maart 2021

  Heeft u de enquête over de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied al ingevuld? Dit kan nog tot 4 april 2021!

 • Geen paasvuren vanwege corona

  03 maart 2021

  Regionaal is met alle 22 gemeenten in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland afgesproken om dit jaar geen paasvuren te laten bouwen en plaatsvinden. De gemeente Winterswijk is een van die 22 gemeenten.

 • Wethouder Schepers: “Grote stap voor Park Achterhoek”

  02 augustus 2021

  “Een mijlpaal: donderdag 25 februari is het bestemmingsplan voor Park Achterhoek vastgesteld door de gemeenteraad. De tijd van plannen maken is daarmee afgesloten: we zetten een grote stap in de realisatie van het gezondheidspark. Het is een belangrijke stap voor het behoud van goede zorg in de Oost-Achterhoek.

 • Gemeente verstrekt leningen aan Winterswijkse ondernemers

  05 maart 2021

  Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk ligt, verstrekt de gemeente leningen aan Winterswijkse ondernemers die getroffen worden door de Covid-19 crisis. Dit voorstel legt het college voor aan de gemeenteraad. Tijdens een ingelaste raadsvergadering op 11 maart 2021 zal de gemeenteraad een besluit nemen.

 • Gemeentekantoor is 17 maart stembureau

  11 maart 2021

  Op woensdag 17 maart is het gemeentekantoor alleen open om uw stem uit te brengen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

 • Sport- en turnhal klaar voor eindexamens Gerrit Komrij College

  09 maart 2021

  Het is bijna zover: de eindexamens komen eraan. En dit keer niet in de schoolbanken, maar in grote ruimtes als sporthallen en theaters om voldoende afstand tussen leerlingen te kunnen bewaren. Op verzoek van het Gerrit Komrij College stellen de gemeente Winterswijk en binnensportverenigingen de sport- en turnhal naast het GKC ter beschikking.

 • Aanvragen burgercheque

  11 maart 2021

  Twee keer per jaar kent de gemeenteraad burgercheques toe. Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad van de gemeente Winterswijk zijn waardering tot uiting brengt voor een initiatief tot de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in een straat, wijk of gemeenschap in de gemeente Winterswijk.

 • Waar en wanneer kan ik stemmen?

  12 maart 2021

  De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op woensdag 17 maart. De gemeente Winterswijk vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen. Hieronder leest u waar en wanneer u kunt stemmen. Vergeet niet uw stem(plus)pas en legitimatiebewijs mee te nemen naar het stembureau!

 • Albert Schweitzerlaan tijdelijk afgesloten

  12 maart 2021

  In verband met herinrichtingswerkzaamheden is de Albert Schweitzerlaan van 12 tot en met 25 maart 2021 afgesloten voor al het verkeer. Er geldt een omleidingsroute.

 • Online een afspraak maken weer mogelijk

  Wij werken uitsluitend op afspraak. Voor veel zaken kunt u online een afspraak maken.

 • Aanvragen burgercheque

  22 maart 2021

  Twee keer per jaar kent de gemeenteraad burgercheques toe. Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad van de gemeente Winterswijk zijn waardering tot uiting brengt voor een initiatief tot de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in een straat, wijk of gemeenschap in de gemeente Winterswijk.

 • Gratis onafhankelijk advies van een cliëntondersteuner

  26 maart 2021

  Cliëntondersteuners op het gebied van zorg of hulp zijn er speciaal voor u. Hun hulp en advies is onafhankelijk en kost niets. Heeft u een probleem met bijvoorbeeld vervoer, opvoeden of uw huishouden? Dan kan een cliëntondersteuner u helpen bij het vinden van een passende oplossing

 • Digitaal koffie drinken met de burgemeester

  25 maart 2021

  In deze coronatijd missen we het contact met anderen. Dat geldt voor ons allemaal, ook voor burgemeester Joris Bengevoord. Daarom nodigt hij inwoners van de gemeente Winterswijk uit digitaal een kopje koffie te drinken.

 • Politiek forum

  29 maart 2021

  Op 1 april 2021 is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk, vanaf 19.30 uur. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.

 • Achterhoekse gemeenten zetten samen in op efficiënte en effectieve zorg

  26 maart 2021

  Zes jaar na de komst van de Wmo en Jeugdhulp bij de gemeenten, maken de acht gemeenten in de Achterhoek zich op voor een verbeterslag. “Het kan en moet efficiënter om de zorg betaalbaar te houden.”

 • Start verduurzaming en herinrichting Raadhuis

  31 maart 2021

  Met een paar ferme mokerslagen in de muur van de raadzaal gaven burgemeester Joris Bengevoord en de heer André te Selle het startsein voor de werkzaamheden in het Raadhuis. Het gemeentelijke monument aan het Mevrouw Kuipers-Rietbergplein wordt van maart tot juli 2021 flink onderhanden genomen. Aannemingsbedrijf H.J. te Selle BV is de hoofdaannemer en werkt samen met veel Winterswijkse onderaannemers en leveranciers. Het ontwerp van de raadzaal is van Interieurarchitect Susanne Bakkenist van Studio Spacemonkey en de bouwbegeleiding is in handen van BouwKunst uit Winterswijk. Ook vestigt het Grensland College zich komende zomer in het Raadhuis en opent er in september van dit jaar haar deuren.

 • Bouwbord_Raadhuis_def