Dodenherdenking: geen publieke bijeenkomst

Als gevolg van de coronamaatregelen is er ook dit jaar geen publieke bijeenkomst bij het raadhuis tijdens de Nationale Dodenherdenking op dinsdag 4 mei.

De gemeente Winterswijk verwijst inwoners die willen stilstaan bij slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en vredesmissies naar de uitzending op NPO1. Op NPO1 begint om 18.45 uur de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Rond 19.50 uur begint de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam die op alle drie de publieke zenders te volgen is.

vlag_halfstok

Inwoners die uiting willen geven aan hun gevoel of betrokkenheid kunnen bijvoorbeeld de vlag (zonder wimpel) halfstok hangen. Dat gebeurt traditioneel van zonsopkomst tot zonsondergang. Burgemeester en wethouders leggen in de ochtend kransen bij de verschillende monumenten. Organisaties die jaarlijks een krans leggen, leggen in de middag een krans. Na 20.30 uur kunnen inwoners bloemen leggen bij de monumenten. Houd u er rekening mee dat de doorgaande weg rondom het Mevr. Kuipers-Rietbergplein ’s avonds tot na de dodenherdenking wordt afgesloten.