Stimulerings- en innovatiefonds Duurzaamheid

Heeft u een goed idee voor het versnellen van de energietransitie? Of een plan om Winterswijk duurzamer te maken? Dan willen we dat graag van u weten!

Breng ons op de hoogte van uw plan of idee en wij kijken of we u kunnen helpen met de uitvoering. Bijvoorbeeld door u in contact te brengen met de juiste personen, door u te ondersteunen bij de uitvoering van uw idee of door het verstrekken van een financiële bijdrage via het Stimulerings- en innovatiefonds Duurzaamheid waarmee u uw idee kunt verwezenlijken.

Een idee kan worden ingediend als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Het idee gaat (kansrijk) bijdragen aan de doelstellingen voor klimaat, circulariteit, biodiversiteit en/of cultuurhistorie in Winterswijk;
  • Het idee mag geen individueel of commercieel belang dienen;
  • De aanvrager is woonachtig in de gemeente Winterswijk;
  • De aanvrager levert een aantoonbare eigen bijdrage aan de verwezenlijking van zijn of haar idee in tijd, menskracht en/of geld;
  • De financiële bijdrage per project is minimaal € 250,00 en maximaal € 2.500,00.

Nadat u uw idee hebt ingediend ontvangt u een ontvangsbevestiging en wordt het idee door een medewerker van de gemeente beoordeeld. Daarna nemen we contact met u op. Wanneer het idee door ons als kansrijk wordt aangemerkt, dan maken we een afspraak voor een gesprek. In dat gesprek bespreken we wat wij als gemeente zouden kunnen doen om u op weg te helpen met de uitvoer van uw idee.

Dien uw idee in