Onderwijs

Informatie over basisonderwijs, voortgezet onderwijs en passend onderwijs.

Het kiezen van een school of studie is een belangrijke stap in de voorbereiding op de toekomst. Het is belangrijk dat u een school kiest die bij u en uw kind past.

Basisonderwijs

De keuze voor een basisschool wordt makkelijker als u scholen met elkaar vergelijkt. Maak een afspraak bij de school om eens een kijkje te nemen of bezoek één van de informatieavonden die de meeste scholen organiseren.

In het Overzicht basisscholen Winterswijk kunt u meer informatie vinden over de basisscholen in Winterswijk.

Passend onderwijs

Als ouder kiest u zelf een school voor uw kind, ook als uw kind extra ondersteuning nodig heeft. Na aanmelding beoordeelt de school of zij aan de ondersteuningsvraag van uw kind tegemoet kan komen. Kan dat niet, dan zoekt de school in overleg met u een betere plek. Zo komt uw kind terecht op de school die het best bij hem of haar past.

Op de website passendonderwijs.nl vindt u meer informatie.

Voortgezet onderwijs

Aan het eind van groep 8 krijgt uw kind een schooladvies (onderwijskundig rapport) mee. Dit schooladvies is gebaseerd op:

  • de uitslag van de Citotoets
  • de cijfers die uw kind heeft gehaald
  • hoe uw kind in de klas is
  • voor welke vakken uw kind aanleg heeft

Met het schooladvies kunt u samen met uw kind een school uitzoeken.

Op de website van het Ministerie kunt u lezen wat de bevindingen van de onderwijsinspectie zijn.

In het Overzicht scholen voortgezet onderwijs vindt u meer informatie over de verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in Winterswijk.

Waar kunt u meer informatie krijgen?

Belangrijk informatiebronnen bij de schoolkeuze zijn natuurlijk ervaringen van andere ouders in uw omgeving. Verder vindt u op verschillende websites informatie over bijvoorbeeld het aantal leerlingen, het schooltype, gegevens van de onderwijsinspectie en cito-scores: